SNS odgovara RTS: Podržavate Tadića

SNS smatra da RTS, saopštenjem u kom se za Nikolića kaže da je "zloupotrebio pristojnost", pokušava posredno da podrži predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Info

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2012.

10:41

Default images

"Odnos zastupljenosti Demokratske stranke prema SNS-u tokom ove predizborne kampanje bio je 4 prema 1", navodi se u saopštenju SNS i dodaje da je u prethodne tri i po godine odnos u zastupljenosti na RTS-u bio osam prema jedan u korist DS-a.

Dodaje se da je saopštenje Kolegijuma RTS-a, koje je emitovano sinoć u Dnevniku 2, još jedan pokušaj da se na programu te televizije na
posredan način pruži podrška Tadiću, kao predsedničkom kandidatu.

SNS je zatražila od kolegijuma RTS-a da objasni "kojom je to rečenicom Tomislav Nikolić u emisiji 'Reč na reč' zloupotrebio profesionalizam voditelja", kao i to Tomislav Nikolić "nije dovođen u neravnopravan položaj".

Iz SNS-a su naveli i da od 13. marta, kad je počela predizborna kampanja, RTS u svojim informativnim emisijama "dozvoljavala brutalnu zloupotrebu državnih funkcija čelnika DS-a".

To je, kako se navodi, kulminiralo 7. aprila, kada je Boris Tadić već podneo ostavku na funkciju predsednika zemlje, a o njegovim aktivnostima u Dnevniku 2 emitovan je prilog koji je trajao skoro koliko prilozi svih drugih stranaka ukupno.

Nikolić je u nedelju uveče, 13. maja, kao predsednički kandidat pred drugi krug izbora 20. maja, gostovao u emisiji RTS-a "Reč na reč", gde je između ostalog rekao da je u programima te televizije "vređan, napadan i dovđen u neravnopravan položaj" u odnosu na Tadića i da je RTS zabranjivao reklamne spotove SNS-a u uzajamno negativnim kampanjama kandidata.

Tim povodom juče je Kolegijum RTS-a ocenio da je Tomislav Nikolić u emisiji "Reč na reč" izneo niz optužbi i neistina o radu te televizije i zloupotrebio profesionalizam voditelja.

U SNS-u su tim povodom naveli da se RTS finansira iz džepa građana i da povodom "upadanja u RTS", koje se, kako kažu u odgovoru toj
televiziji, pominje u njihovom saopštenju, SNS izražava bojazan da je RTS tu stranku pomešao sa DS, pošto, kako se navodi, do sada su
samo iz DS-a "upadali" u RTS ,"i pomalo palili i tukli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: