"Preokret najbrže vodi u EU"

Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio je u Požarevcu da je Srbiji mesto u Evropi i da jedino "Preokret" najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2012.

15:16

Default images

Pozivajući građane da glasaju za koaliciju "Preokret" na izborima 6. maja, Drašković je u razgovoru s građanima istakao da je šesti maj jedan od najvažnijih datuma demokratske Srbije.

"Tada se glasa za svoje domaćinstvo i svoje ukućane, glasa se za evropske vrednosti i evropske standarde", kazao je lider Srpskog pokreta obnove i naglasio da je Srbiji mesto u Evropi, "da je okretanje Istoku zabluda i prevara velikog broja stranaka" i da evropske tekovine moraju biti ugrađene u novu Srbiju.

"Samo Preokret je na tom putu, i jedini najbrže može da organizuje zemlju na evropskim principima. Evropa od Srbije traži svaku vrstu otvorenosti prema susedima, ali i prema svima, decentralizovanu državu sa razvijenim regijama, iskorenjene korupciju i kriminal", kazao je Drašković.

Lider SPO smatra da su "principi socijalne pravde danas najrazvijeniji u Evropi" i da "nje nema na toj istočnoj strani na koju bi neki da preusmere Srbiju".

On je kazao da se zalaže da se se otkriju svi zločini i zločinci "bez obzira na znakove koje su imali na svojim kapama..."

"To što je neko pobedio u građanskom ratu, ne znači da se može pobeći od pravde. Otvaranje javnih dosijea kod nas nema, a onaj koji se boji istine taj ima problema sa svojom savešću", istakao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: