"Nećemo u BRIKS, odakle vam to?"

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika demantovalo je navode da ta zemlja nastoji da se pridruži BRIKS-u, dodajući da sa interesovanjem prati razvoj situacije.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:27

Foto: Profimedia

''Povodom navoda koji kruže u medijima o navodnoj kandidaturi Meksika za ulazak u BRIKS 2024. godine, Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je ta izjava nepouzdana. Meksiko nije podneo zahtev za pridruživanje grupi, ali prati razvoj situacije s interesovanjem, zbog ekonomske težine zemalja članica i bilateralne trgovine koju naša zemlja vodi sa članicama'', saopšteno je iz Ministarstva.

Prethodno su pojedini mediji u Meksiku objavili da ta zemlja namerava da se pridruži BRIKS-u u ovoj godini.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u avgustu 2023. da Meksiko ne namerava da se pridruži BRIKS-u, iako pozdravlja učešće drugih zemalja u organizaciji, iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

Pročitajte još:

BRIKS bez još jedne članice?

BRIKS se menja; Rusija preuzima kontrolu

Milej obavestio Kinu i Rusiju da Argentina neće u BRIKS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

8 h

Podeli: