Svet

Ponedeljak, 04.03.2024.

08:27

"Nećemo u BRIKS, odakle vam to?"

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika demantovalo je navode da ta zemlja nastoji da se pridruži BRIKS-u, dodajući da sa interesovanjem prati razvoj situacije.

Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

''Povodom navoda koji kruže u medijima o navodnoj kandidaturi Meksika za ulazak u BRIKS 2024. godine, Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je ta izjava nepouzdana. Meksiko nije podneo zahtev za pridruživanje grupi, ali prati razvoj situacije s interesovanjem, zbog ekonomske težine zemalja članica i bilateralne trgovine koju naša zemlja vodi sa članicama'', saopšteno je iz Ministarstva.

Prethodno su pojedini mediji u Meksiku objavili da ta zemlja namerava da se pridruži BRIKS-u u ovoj godini.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u avgustu 2023. da Meksiko ne namerava da se pridruži BRIKS-u, iako pozdravlja učešće drugih zemalja u organizaciji, iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

Pročitajte još:

BRIKS bez još jedne članice?

BRIKS se menja; Rusija preuzima kontrolu

Milej obavestio Kinu i Rusiju da Argentina neće u BRIKS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: