Svet

Ponedeljak, 07.09.2015.

08:23

5.000 traktora "ruši" Brisel/FOTO

Glavne saobraćajnice u Briselu noćas su bile zatvorene zbog velikog broja traktora koji su pristizali na masovni protest proivođača mleka.

Izvor: B92, Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Belgijski mlekari, koji protestuju zbog niskih cena mleka, planirali su da u glavni grad Belgije dovezu čak 5.000 traktora, a dolazak prve grupe mašina već je prouzrokovao zatvaranje glavnih tunela i avenija koji vode u centar grada.

Organizatori su planirali da konvoj poljoprivrednih mašina prođe kroz centar grada i da se na kraju zaustavi na briselskom trgu Šuman, gde je sedište većine evropskih insitucija.
Foto: Beta/AP
Gradske vlasti apelovale su na vozače da ne koriste automobile bez preke potrebe, a grad nadleću policijski helikopteri.
Foto: Beta/AP
Mlekari traže da im se vrate subvencije i ograniči uvoz mleka nakon što je belgijska vlada, povinujući se propisima EU, poslednjih godina postepeno obustavila dotacije farmerima i otvorila svoje tržište za uvoz jeftinog mleka iz inostranstva. To je samo u ovoj godini dovelo do pojeftinjenja mleka od oko 25 odsto, a farmeri tvrde da im preti bankrot ako se ponovo ne uvede stari sistem subvencija i carina na uvozno mleko. * *

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: