Kakav će CV zadovoljiti Gugl i Epl

Gejl Lakman Mekdauel koji je radio za Epl, Majkrosoft i Gugl, napisao je knjigu sa savetima kako doći do posla u ovim velikim IT kompanijama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

13:51

Default images

Mekdauel je, kako prenosi portal “Biznis insajder“, izdvojio devet glavnih stvari na koje velike kompanije obraćaju pažnju u radnim biografijama.

Kako se navodi, te stavke mogu da prelome između poziva na intervju i nedobijanja odgovora na molbu. Evo liste Mekdauelovih saveta:

1. Ako imaš diplomu prestižnog univerziteta, tvoje šanse da budeš pozvan na intervju za posao značajno rastu.

2. Gugl i Epl žele da vide relevantno radno iskustvo. Ako ste konobarisali dok ste imali 19 godina, to nikako nije atraktivno.

3. Tvoje glavno zanimanje. Slobodni umetnici , hemijski inženjeri, oprostite, ali morate da nađete drugi način kako biste “upali“ u Gugl ili Epl. S druge strane, računovođe, stručnjaci za finansije, marketing ili informatiku imaju veću šansu da ih primeti ekipa iz “kadrovske službe“.

4. Velike tehnološke kompanije vole da vide ljude koji vraćaju dug svojim zajednicama.

5. Takođe, preferiraju dobre govornike i komunikatore.

6. Ako gajiš prijateljstvo sa fakultetskim profesorima, to je definitvno prednost.

7. Pokaži kako razumeš razne pozicije, zaduženja i zaposlenja unutar kompanije i kako nisi “fah idiot“.

8. Osobe s preduzetničkim duhom imaju bolje šanse za zaposlenje.

9. Dobra vest: Prosek ocena sa fakulteta nije toliko bitan.


I na kraju, vrlo je poželjno i važno potruditi se, jer zaposlenje u tehnološkom divu kao što su Gugl ili Epl zaista može da se isplatiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: