Bolsonaro: Pozvaću Trampa da nas ne kažnjava uvođenjem tarifa

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro izjavio je danas da je gotovo siguran da će predsednik SAD Donald Tramp saslušati ekonomske probleme Brazila.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:25

Bolsonaro: Pozvaću Trampa da nas ne kažnjava uvođenjem tarifa
Foto: Epa, Michael Klimentyev

Izjava Bolsonara stiže nakon objave američkog lidera da će ponovo uvesti carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Brazila i Argentine.

"Njihova ekonomija nije uporediva s našom, mnogo je veća. Ne doživljavam ovo kao odmazdu", rekao je Bolsonaro za brazilski Radio Itatiaja, prenosi Rojters.

"Pozvaću ga da nas ne kažnjava. Naša ekonomija se u osnovi temelji na robi, to je ono što imamo. Nadam se da shvata i da nas sa ovim ne kažnjava, i gotovo sam siguran da će nas saslušati", naveo je brazilski predsednik.

Tramp je ranije danas napisao na Tviteru: "Brazil i Argentina sprovode masivne devalvacije svojih valuta, što nije dobro za naše poljoprivrednike. Stoga, smesta stupaju na snagu tarife koje ću obnoviti na sav čelik i aluminijum koji se isporučuju iz tih zemalja u SAD", prenela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: