Svet

Petak, 15.03.2019.

18:45

SAD, Kanada i EU uvele nove sankcije Rusiji

Sjedinjene Države, Kanada i Evropska unija proširile su sankcije Rusiji, koje su uvedene zbog situacije u Ukrajini, kao odgovor na incident u Kerčkom moreuzu.

Izvor: Tanjug

SAD, Kanada i EU uvele nove sankcije Rusiji
Foto: Thinkstock

"Danas su Sjedinjene Americke Države, Evropska unija i Kanada preduzele koordinisana dejstva kao odgovor na agresiju Rusije protiv Ukrajine, koja i dalje traje, uvodeći sankcije licima koja su organizovala ničim opravdani napad na tri ukrajinska vojna broda u oblasti Kerčkog moreuza 25. novembra 2018", rekao je predstavnik Stejt departmenta Robert Paladino.

U saopštenju američkog Ministarstva finansija navodi se da se na proširenom američkom spisku sankcija našlo šest fizičkih lica i osam kompanija, koji su povezani s ukrajinskom krizom, preneo je Sputnjik.

Sankcije su uvedene zameniku šefa Pogranične službe Rusije Genadiju Medvedevu, načelniku Pogranične uprave Federalne službe bezbednosti za Krim i Sevastopolj Sergeju Stankeviču i njegovom zameniku Andreju Šeninu, kao i načelniku službe Upravnog punkta FSB za Krim i Sevastopolj Ruslanu Romaškinu.

Na spisku kompanija kojima su uvedene sankcije su i Okeanpribor, Zelenodolski zavod, Jaroslavsko brodogradilište i pojedina krimska preduzeća.

Kanada je uvela nove sankcije protiv 114 Rusa i 15 ruskih kompanija zbog incidenta u Kerčkom moreuzu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje. Među osobama protiv kojih su uvedene nove sankcije je i direktor "Rosnjefta" Igor Sečina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

8 h

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

20 h

Podeli: