Svet

Ponedeljak, 18.01.2016.

15:35

Više se ne isplati - Šel diže ruke od Abu Dabija

Anglo-holandska energetska kompanija Rojal Dač Šel objavila je da napušta jedan od ključnih gasnih projekata u Abu Dabiju zbog kolapsa globalnih cena energenata

Izvor: Tanjug

Više se ne isplati - Šel diže ruke od Abu Dabija
Foto: Thinkstock

U saopštenju kompanije se navodi da je odlučila da ne radi na razvoju nalazišta kiselog gasa "Bab" sa kompanijom Abu Dabi Nešnel ojl ko (ADNOC), u uslovima sunovrata naftnih tržišta, prenosi agencija Frans pres.

"Posle pažljive procene tehničkih izazova i troškova, Šel je odlučio da napusti zajednički projekat razvoja nalazišta 'Bab' sa ADNOC-om u emiratu Abu Dabi", navodi se u saopštenju Šela.

Kompanije iz energetskog sektora, suočene sa dramatičnim padom cena nafte, sve više otkazuju ili odlažu projekte, smanjujući tako rashode, ali i ukidajući više hiljada radnih mesta.

Šel je 2013. godine izabran kao partner ADNOC-a, i dat mu je 40-procentni udeo u nalazištu "Bab", koje je 150 kilometara udaljeno od prestonice Abu Dabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

9 h

Podeli: