Srbija

Utorak, 29.10.2013.

18:07

Lidl stiže i u Rakovicu

Prva zvanična potvrda o izgradnji supermarketa Lidl u Beogradu stiže iz opštine Rakovica. Radovi će, kako pišu Večernje novosti, početi do kraja 2014.

Izvor: B92, Novosti

Default images

Večernjim novostima je u opštini Rakovica potvrđeno da će nemački diskontni lanac Lidl izgraditi supermarket na teritoriji te opštine. Međutim, predstavnici kompanije Lidl nisu želeli da komentarišu, niti da otkriju tačnu lokaciju.

"Jedina lokacija u Beogradu koju je izabrao nemački Lidl je na našoj teritoriji. Pored Rakovice, Lidl je obezbedio još 15 lokacija i u fazi je ekspanzije na srpskom tržištu", kažu iz Odseka za informisanje opštine Rakovica.

Kako u Rakovici objašnjavaju, ohrabrujuća je činjenica da su ovu opštinu u Lidlu prepoznali "ne samo kao atraktivnu lokaciju za ulaganje, već i ozbiljnu lokalnu samoupravu sposobnu da kao poslovni partner obezbedi svu neophodnu plansku dokumentaciju, kao i da olakša birokratske prepreke".

"Iz kompanije Lidl imamo uveravanja da će radovi na izgradnji objekta početi do kraja 2014.", kažu u opštini Rakovica.

Još ranije, iz Lidla je potvrđeno da su kupili zemljište za izgradnju supermarketa u Beogradu.

Spekuliše se da lokacija u Rakovici nije jedina koju je za svoj supermarket "rezervisao" poznati nemački diskontni lanac.

Nedavno je list "Politika" objavio da će Lidl otvoriti supermarket u Ulici Vojislava Ilića, na teritoriji opštine Zvezdara. Prema saznanjima "Politike", u pitanju je lokacija koja je pripadala preduzeću Metal, koju je Lidl kupio od kompanije Delta Miroslava Miškovića. Osim toga, nemački diskonter, kako navodi list, sa Deltom pregovara i o drugim lokacijama, tvrdi "Politika".

U javnosti kruže informacije i da bi Lidlovi supemarketi mogli da budu otvoreni i u Mirijevu, Zemunu, Borči… Međutim, zvaničnih potvrda tih informacija još nema.

Lidl je do sada pribavio peetnaestak lokacija širom Srbije. U Nišu su Nemci npr. već kupili dve lokacije - na prostoru nekadašnje kasarne Apelovac i na Vizantijskom bulevaru – a kako najavljuju iz gradske uprave, nemačka kompanija je zainteresovana i za treću lokaciju u Nišu.

U Novom Sadu je za sada određena jedna lokacija za Lidl, i to na Bulevaru vojvode Stepe, ali nije isključeno da će u ovom gradu biti izgrađeno još objekata nemačkog diskontnog lanca.

Shodno tome, očekuje se da će Lidl i u Beogradu debitovati sa više od jednog objekta. Primera radi, Lidl u Zagrebu ima 11 supermarketa, u Sofiji 12, a u Bukureštu 13 marketa.

Kod odabira lokacija, u Lidlu vode računa o tome da to budu naseljena mesta koja sa užom okolinom imaju 30.000 stanovnika.

Prodajna površina je od 800 do 1.300 kvadrata, sa još 200 do 650 kvadrata za skladište i pomoćne prostorije. Po objektu imaju od 80 do 150 mesta za parkiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: