SNS: Kaznićemo korupciju i kriminal

Srpska napredna stranka smatra da je Vlada Srbije odgovorna za lošu situaciju u energetskom sektoru i stalna poskupljenja energije i energenata.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 15.09.2011.

17:00

Default images

SNS zato traži razrešenje svih afera u toj oblasti.

"Vlada Srbije radi protiv interesa građana, jer zbog korupcije i kriminala dolazi do poskupljenja energije i energenata, odnosno poskupljenja struje, gasa, toplotne energije i naftnih derivata", rekla je član Predsedništva te partije Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da treba imenovati odgovorne za takvu situaciju u energetskom sektoru, a da nadležne institucije treba da razreše sve afere koje su se prethodnih godina dešavale na tom polju. SNS će, kako je istakla Mihajlović, najstrože kažnjavati kriminal i korupciju i neće dozvoliti sadašnje ponašanje čelnika javnih preduzeća koja se bave energetikom kao jedini način za privlačenje investicija i za otvaranje novih radnih mesta.

Ona je, kako je preneo SNS, ocenila da je nedostatak stručnih ljudi na važnim pozicijama razlog sadašnje loše situacije u oblasti energetike, a loša zakonska rešenja za neefikasnost i nekonkurentnost.

Mihajlović je najavila da će se SNS potruditi da svi oni koji su odgovorni za današnje stanje u energetskom sektoru Srbije budu imenovani, a od nadležnih institucija da sve ono što se dešavalo u energetskom sektoru Srbije prethodnih 10 godina bude razrešeno.

"Odgovornost mora da se zna, odnosno odgovornost mora da ima svoje ime, sa jedne strane, a sa druge strane mi ćemo se itekako izboriti da našim programom bude dovoljna energija i da ta energija bude po održivim cenama", kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, energetski sektor se nalazi u "ozbiljnoj i teškoj situaciji", zbog čega će, kako je navela, Srbija u budućnosti morati da uvozi ugalj i sve više električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: