Prosečna plata ista kao u Albaniji

Septembarska prosečna zarada u Srbiji bila 296 evra, čime smo se skoro izjednačili sa Albanijom, koja ima prosek od 295 evra, kažu u Uniji poslodavaca Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

00:16

Default images

U Uniji navode da privreda u Srbiji mesečno plaća 65 državnih nameta, što je nekoliko puta više nego u zemljama u okruženju i Evropi.

"Direktna posledica ovakvih izdvajanja su najniže plate zaposlenih u privredi u Srbiji u odnosu na iste te države", kažu poslodavci.

Dragoljub Rajić, zadužen za odnose sa javnošću i privredom u Uniji poslodavaca Srbije, kaže da "brojna opterećenja koja privreda plaća državi i opštinama onemogućavaju vlasnike malih i srednjih preduzeća da isplate veće neto zarade".

"Neefikasna i preskupa država glavni je razlog što zaposleni u privredi imaju skoro 30 odsto manju prosečnu zaradu u odnosu na njihove kolege u javnom sektoru i preduzećima, jer se od privrede na svakom koraku uzimaju dragocena sredstva koja pojede ovaj sektor i budžetski korisnici", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: