Proširenje beogradskog aerodroma je u toku: Evo koji noviteti očekuju putnike

Multimilionsko proširenje beogradskog aerodroma napreduje, budući da sve više avio-kompanija ponovo uspostavlja avio-saobraćaj do srpske prestonice.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2020.

14:25

Proširenje beogradskog aerodroma je u toku: Evo koji noviteti očekuju putnike
Foto: Depositphotos, bayberry

Trenutno, radovi su u toku i unutar zgrade terminala, ali i spolja gde se gradi nova staza za poletanje, umetnuta pista, kao i kontrolni toranj.

Unutar postojećeg terminala, grade se "djuti-fri" objekti, koji će se uključivati šoping prostor od 882 kvadratna metra, kao i bar-restoran površine 372 kvadrata.

Radovi su u toku i u lobiju biznis klase, a takođe su u izradi i dva nova izlaza za autobuse.

Aerodromski operator VINCI sklopio je partnerstvo sa Amadeusom kako bi modernizovao svoje IT sisteme, što će unaprediti iskustvo putnika, trenutne procese i pomoći novim uslugama. Pored obezbeđivanja personalizovanog iskustva putnicima, od ove tehnologije se očekuje da vrati putnicima poverenje u putovanja usred zdravstvene krize uzrokovanom pandemijom koronavirusa, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

"Naš cilj je da beogradski aerodrom učinimo središtem jugoistočne Evrope. Kombinacijom ful-servis i lou-kost prevoznika moramo da obezbedimo izbor putnicima. Cilj nam je da značajno unapredimo nivo usluge, komfora i raznolikosti komercijalne ponude na našem aerodromu", rekao je glavni komercijalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Žarko Suvačarov.

Veliki broj avio-kompanija je ponovo uspostavio saobraćaj sa beogradskog aerodroma, od njegovog otvaranja sredinom maja: Egejan erlajns, Aeroflot, Ostrijan erlajns, Belavija, iziDžet, Flajdubai, Norvidžan er šatl, Pegasus erlajns, Katar ervejz, Svis, Lufthanza, TAROM, Transavija, Turkiš erlajns, Er Srbija i Viz er.

Očekuje se da uskoro saobraćaj uspostave i Er Frans, poljski LOT, Etihad ervejz. Er Kairo će uspostaviti saobraćaj sledeće nedelje, dok je Alitalija najavila povratak u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: