Srbija

Petak, 22.05.2020.

15:08

Povoljni stanovi i za lekare i prosvetne radnike?

Ministarstvo građevinarstva uputilo je molbu da se projekat izgradnje stanova po povoljnijim cenama proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

Izvor: Beta, nsuzivo

Povoljni stanovi  i za lekare i prosvetne radnike?
Foto: Dpeositphotos, rachwal

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je ministarstvo na čijem je čelu uputilo molbu Кomisiji Vlade Srbije da se projekat izgradnje stanova po povoljnijim cenama proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

"Želimo da omogućimo i zdravstvenim i prosvetnim radnicima da mogu da kupe ove stanove. To je još jedan način da se odužimo pre svega zdravstvenim radnicima zbog svega što su učinili i čine za vreme epidemije koronavirusa", rekla je ona prilikom obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da je projekat izgradnje stanova važan za privredni razvoj Srbije, dodajući da građevinarstvo nije stalo u vreme krize i da će doprineti bržem privrednom razvoju i rastu BDP-a.

Mihajlovićeva je, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prethodno obišla i završne radove na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd - Novi Sad i istakla da će taj nadvožnjak, vredan 500 miliona dinara, povezati građane Кaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj.

"Uložili smo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Imamo odličnu saradnju sa gradom i nastavićemo da radimo zajedno na dobrobit građana", rekla je ona.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da Novi Sad dobija jedno od najlepših naselja u kojem će propadnici službi bezbednosti imati odlične uslove za život.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio je da se u prvoj fazi završava 547 stanova u Novom Sadu i da su u ovoj godini raspisana još četiri tendera.

"Prošle godine započeli smo izgradnju 1.530 stanova, ove godine raspisano je 16 tendera za 4.300 stanova i ostaje nam još Niš sa 2.200 stanova, čija izgradnja će započeti sledeće godine", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: