Veštačka inteligencija: Napravili čip za usisivače koji prepoznaje okolinu

Već nekoliko godina LG radi na integraciji AI funkcionalnosti na svim vrstama proizvoda pod ThinQ brendom.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

09:43

Veštačka inteligencija: Napravili čip za usisivače koji prepoznaje okolinu
FOTO:Epa, ZSOLT SZIGETVARY

Novi čip koji su razvili omogućiće AI procesiranje u budućim robotskim usisivačima, mašinama za pranje veša, frižiderima, pa čak i u klimama.

LG Neural Engine, kako je nazvan čip, namenjen je za procesiranje slika i glasovnih podataka, čak i kada uređaj nije povezan na Internet.

To znači da će uređaj sa AI čipom biti sposoban da prepozna okruženje u kome se nalazi i da prema tome podesi parametre, obezbedi bezbednu navigaciju kroz prostor u kome nije ranije bio i da razume komande koje korisnik zadaje normalnim jezikom, prenosi PC Press.

LG takođe tvrdi da čip poseduje jake sigurnosne protokole, tako da hakeri neće biti u mogućnosti da preuzmu daljinsku kontrolu nad uređajima, ili da na primer, koriste senzore u kućnim aparatima da bi ugrozili privatnost korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: