"Dualno obrazovanje je filozofija obrazovanja za budućnost Srbije" VIDEO

Novi Sad je prošlog vikenda u prostorijama Novosadskog sajma ugostio više od 1.000 učenika iz osam najuglednijih škola u Srbiji u dualnom obrazovanju.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.04.2019.

14:24

Foto: Prva, screenshot

Oni su zajedno sa svojim profesorima učestvovali na promociji dualnih obrazovnih profila pod nazivom "Dualno obrazovanje - Da znam šta radim".

Predstavnici Ministarstva prosvete kažu da je za njih to jedan od najvažnijih projekata, jer učenicima omogućava da steknu neophodno znanje i praksu koje će im omogućiti lakše zaposlenje posle školovanja.

Pomoćnicu ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje, Gabrijelu Grujić kaže da je veliki broj učenika na Novosadskom sajmu, zapravo pobeda dualnog obrazovanja u Srbiji.

"To je zapravo filozofija obrazovanja za budućnost Srbije, zato što 21. vek nosi taj savremeni tehnološki razvoj, koji se zapravo nalazi u kompanijama. Našim učenicima pored jako važnog teorijskog znanja, koje stiču u školama je jako važno da određeno vreme provede i u kompanijama u kojima mogu da sagledaju kako izgleda taj savremeni tehnološki razvoj", kaže ona.

A šta o dualnom obrazovanju kažu učenici Vazduhoplovne akademije, koja sarađuje sa Aerodromom, Er Srbijom pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: