Pacoli: Skandalozno ponašanje, kap koja je prelila čašu

Prvi zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli ocenio je da je odluka Vlade Kosova o uvođenju mera na uvoz roba iz Srbije i BiH primena reciprociteta u odnosima.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.11.2018.

08:07

Pacoli: Skandalozno ponašanje, kap koja je prelila čašu
Foto: Thinkstock

Pacoli je naveo i da je to poruka Srbiji da shvati da će za svako negativno ponašanje "platiti cenu".

"Već duže vreme informišem evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija protiv ljudskih prava i ekonomskih sloboda građana Republike Kosova. Već duže vreme na forumima, na svim sastancima, skrećem pažnju na skandalozno ponašanje srpske diplomatije, tačnije na propagandu i lažne vesti nedemokratskog režima u Srbiji", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

On ističe kako duže vreme ponavlja da će ovakvom skandaloznom i antievropskom ponašanju Srbiji doći kraj, i da za sve postoji kap koja prelije cašu.

"Upravo je odlukom Vlade Republike Kosova o uvođenju mera na uvoz iz Srbije završeno strpljenje", napisao je Pacoli.

Vlada Kosova usvojila je u utorak odluku o uvođenju takse od 10 odsto za uvoz robe koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini, sa izuzetkom one koju proizvode evropske i druge kompanije.

Protiv ove odluke su odmah osudom reagovale Evropska unija i Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: