Srbija kargo kupuje 8 lokomotiva od Simensa

Peduzeće "Srbija kargo" kupiće osam Vektron višesistemskih lokomotiva od kompanije Simenns u vrednosti 32 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

15:24

Srbija kargo kupuje 8 lokomotiva od Simensa
(Foto: Thinkstock)

Ugovor o kupovini će sutra potpisati generalni direktor "Srbija karga" Dušan Garibović, a ispred kompanije Simens tehnički i komercijalni direktori grupacije Mobiliti - Vozna sredstva, Karl Straser i Georg Novak Gelter, u prisustvu potredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorane Mihajlović.

Kupovina se finansira iz kredita EBRD IV, a isporuka lokomotiva će se obaviti u februaru i martu 2019. godine, navodi se u saopštenju "Srbija karga".

Vektron je, kako se dodaje, izuzetno fleksibilna generacija lokomotiva, koja ispunjava sadašnje i buduće evropske standarde po pitanju ekologije, buke, uštede energije, lako su prilagodljive nizu konfiguracija specifičnih za određenu zemlju ili režim rada.

Opremljene su neophodnim nacionalnim sistemima za kontrolu vozova, a posedovaće i evropski sistem za kontrolu vozova ( ETCS ). Biće proizvedene u fabrici kompanije Simens u Minhenu.

Multisistemske lokomotive, Simens Vektron su, kako ističu iz "Srbija karga", pravo rešenje zbog mogućnosti saobraćaja na elektrificiranim prugama sa različitim sistemima napajanja električnom energijom (jednosmerna i naizmenična), imaju maksimalan učinak od 6,4 MW i dostižu maksimalnu brzinu od 160 km/h.

Nabavkom novih lokomotiva "Srbija Kargo“ će podići lestvicu standarda kvaliteta i bezbednosti prevoza robe i postaće lider po pitanju savremenosti voznog parka u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: