BG dobija nove kružne tokove, prvi preko reke

Beograd bi uskoro mogao da dobije nove kružne raskrsnice I to na više lokacija u srpskoj prestonici.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

15:12

BG dobija nove kružne tokove, prvi preko reke
Foto: Thinkstock

Gradski menadžer Goran Vesić je u intervjuu za Večernje novosti najavio da je u planu izgradnja kružnog toka kod Tržnog centra Ušće, kao i na uglu Save Miškovića i Bulevara oslobođenja.

“U Beogradu se svakog meseca registruje 4.000 novih automobila. Na kraju godine imaćemo ih oko 750.000. To je ogroman pritisak na saobraćajnice i zato ubrzano radimo studiju kružnih tokova. Imaćemo kod TC Ušća kružni tok, a to bi bilo rešenje i za ugao Save Miškovića i Bulevara oslobođenja”, rekao je Vesić.

Sekretarijat za saobraćaj Beograda raspisao je u julu ove godine tender za izradu Studije opravdanosti izgradnje kružnih tokova na postojećim raskrsnicama sa predlogom lokacija i idejnih rešenja.

Kao kriterijumi za procenu gradnje kružnog toka na 133 gradske raskrsnice bilo je navedeno - povećanje protočnosti, povećanje nivoa bezbednosti i smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: