Mali: Nekad iskušenja, danas prednost

Broj nezaposlenih u Beogradu u poslednje tri i po godine smanjen je za 20.000 i to je potvrda da smo na dobrom putu, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

17:31

Mali: Nekad iskušenja, danas prednost
Foto: Tanjug, arhiva

Prema poslednjim podacima, broj nezaposlenih u Beogradu iznosi 88.785, rekao je Mali na otvaranju Beogradskih investicionih dana i dodao da će posebna pažnja na tom skupu biti posvećena regionalnoj saradnji.

Navodeći da je Beograd oduvek bio mesto susreta istoka i zapada, što je donosilo brojna iskušenja, Mali je naveo da se ona danas pretvaraju u prednosti. Uz transformaciju Er Srbije u najbrže rastuću kompaniju, danas se leti direktno za Njujork, Peking, a moguće uskoro i za još jedan kineski grad.

"Pre tri i po godine, kada smo preuzeli rukovođenje gradom, on je bio na rubu bankrota, preduzeća su propala, pristizali su novi dugovi na naplatu, javna preduzeća su bila prezadužena. Krenuli smo u posao fiskalne konsolidacije i uspeli da vratimo skoro 500 miliona evra", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji i političkoj stabilnosti, prestonica je postala povoljna destinacija za investicije.

"U narednih par meseci potpisaćemo ugovor o izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu, kao i ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd, to su projekti ukupne vrednosti 500 miliona evra", rekao je Mali i podsetio na ugovor za čišćenje deponije Vinča vrednosti 300 miliona evra.

Mali je rekao da je nedavno objavljen poziv za izgradnju četiri podzemne garaže, a reč je o projektu vrednosti 50 milona evra. Navodeći da se grad spušta na reke, da će se sledeće godine graditi gondola od Kalmegdana do Ušća, kao i da će biti više parkova, biciklističkih staza, manje autmobila, Mali je rekao da se sve to uklapa u ranije definisanu viziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: