Srbija

Nedelja, 09.10.2016.

13:06

Nemci pomogli, Jagodinci se greju 8 dana ranije

Javno preduzeće Toplana Jagodina zbog niskih temperatura počela je ujutru i uveče grejanje 5.600 korisnika daljinskog grejanja u ovom gradu.

Izvor: Tanjug

Nemci pomogli, Jagodinci se greju 8 dana ranije
Foto: Thinkstock

Grejanje je počelo osam dana pre zvaničnog početka sezone grejanja u Srbiji.

Grejanje je počelo 7. oktobra, ujutru i uveče, posle završenih toplih proba, rečeno je Tanjugu u Toplani.

Direktorica Toplane Nadežda Marković - Purić izjavila je ranije, ovog meseca, Tanjugu, da korisnici daljinskog grejanja u Jagodini, ove zime "mogu očekivati kvalitetnije grejanje i bez povećanja cene".

Zahvaljujući danaciji Vlade Nemačke preko KFW banke od 1.181 milona evra, gasovodna mreža u gradu je gotovo u celosti rekonstruisana.

"Ove godine obavljen je remont u glavnoj Toplani, i to je ono što je najbitnije, i urađen remont 49 podstanica, koje su kompletno rekonstruisane, što je garancija da ćemo imati kvalitetno i dobro grejanje ove sezone", rekla je Marković - Purić.

Obavljena je i rekonstrukcija toplovoda, kompletna zamena, za bivši Obrazovni centar i Osnovnu školu "Milan Mijalković", koja je takođe veoma bitna jer je prošlih godina na toj lokaciji bilo desetak i više proboja tokom zime, dodala je ona.

Marković - Purić je istakla da ne očekujhe pvećanje cene grejanja koja je sada 96,62 dinara po kvadratnom metru za fizička lica i 241,47 dinara za pravna lica.

Osim stambenih objekata Toplana u Jagodini greje administrativni centar grada, školske, predškolske i socijalne ustanove, poslovni prostor firmi, ukupno 3.717.369 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

20 h

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Podeli: