BG će pomagati zadrugare

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana zadrugarstva i prvom Saboru zadrugara i udruženih poljoprivrednika Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

13:56

Default images
Foto: Tanjug

Mali je tom prilikom poručio da saradnja zadruga i udruženja iz Beograda i Srbije doprinosi bržem razvoju svih područja.

"Grad Beograd je sa zadovoljstvom podržao organizaciju ovog Sabora kako bi se saradnjom između zadruga i udruženja iz Beograda i onih širom zemlje doprinelo bržem i ravnomernijem razvoju svih područja Srbije", rekao je Mali, a objavljeno je na portalu www.beograd.rs.

Prema njegovim rečima, zadrugarstvo u Srbiji ima dugu i bogatu tradiciju, ali potrebni su dodatni napori i lokalnih zajednica kako bi se ubrzao njihov ekonomski, socijalni i kulturni razvoj.

"Beograd je veoma zainteresovan da pomaže razvoj zadruga i udruženja u svim delatnostima kako bi njihovi članovi ekonomski ojačali i svojim radom doprineli razvoju grada", rekao je Mali.

Gradonačelnik je, kako se navodi, izrazio nadu da će i naredne godine Beograd biti domaćin Sabora sa većim brojem učesnika.

Sabor zadrugara i udruženih proizvođača Srbije organizovale su nacionalne naučno-stručne organizacije u čijim programskim ciljevima je i oblast zadrugarstva Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, Društvo agrarnih ekonomista Srbije (DAES) i Zadružni pokret uz podršku Grada Beograda i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Događaju su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Zoran Rajić i sekretarka za privredu Grada Beograda Tijana Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: