Srbija

Ponedeljak, 27.10.2014.

19:04

Misija MMF stiže u novembru u BG

Stalni predstavnik MMF u Beogradu Dahang Kim odao je priznanje vlastima Srbije na posvećenosti sprovođenju reformi i najavio posetu misije u novembru.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pozdravljamo ponovnu posvećenost vlasti da preduzmu hitno potrebne fiskalne i strukturne reforme", poručio je Kim.

Misija MMF-a, kako se dodaje u saopštenju, posetiće Beograd od 4. do 20. novembra, kada će se istovremeno obaviti konsultacije po članu IV Statuta MMF-a za 2014. godinu, kao i razgovori o novom programu koji bi podržao MMF.

Misiju MMF-a u Beogradu tokom dvonedeljne posete predvodiće Zuzana Murgasova, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici MMF-a su ove godine takođe boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, s ciljem da sagledaju stanje državnog budžeta i javnih finansija zemlje, što je osnov za pregovore o novom aranžmanu iz predostrožnosti.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva dogovor o programu reformi, ekonomskih i fiskalnih mera Vlade Srbije, čiju realizaciju bi pratio MMF, uz stavljanje na raspolaganje Srbiji određene sume novca, koja ne mora da se povlači.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

13 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: