Srbija

Utorak, 19.02.2013.

12:00

Dinkićevo rešenje za odliv mozgova

Država pruža podršku IT industriji zato što su ulaganja srazmerno mala, u odnosu na budući profit i prihod cele države, a time se zaustavlja i odliv mozgova.

Izvor: Tanjug

Default images

''Ako se ulaže u školovanje mladih ljudi, treba učiniti sve da oni mogu da nađu posao u svojoj zemlji, a ne da odu u inostranstvo'', izjavio je ministar finansija Mlađan Dinkić posle obilaska kompanije "Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, radi se o velikoj kompaniji koja zapošljava 1.000 inženjera uglavnom iz Novog Sada i Vojvodine i ima jake veze sa Fakultetom tehničkih nauka i Prirodno matematičkim fakultetom u Novom Sadu, odakle se regrutuju novi kadrovi.

''Hoćemo ovakvim kompanijama da damo podšku u narednom periodu, kako kroz poreske podsticaje, koje ćemo usvojiti u prvoj polovini godine, tako i kroz obezbedjivanje odgovarajućih garancija za investicije, ukoliko postoje ozbiljni planovi da se naprave tehnološki parkovi, i da se u njima zaposle mladi stručnjaci i inženjeri'', rekao je Dinkić.

Kako je istakao, ukoliko se povećaju ulaganja u IT sektor, postoji mogućnost da se u zemlju vrate neki naši stručnjaci koji su ranije otišli iz Srbije.
Dinkić danas učestvuje i na okruglom stolu o unapredjenju IT u Srbiji, na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

14 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: