Već 920 dana bez povrede na radu: Kompanija iz komšiluka proslavila 15. rođendan

Rudnik Arselor mital Prijedor proizvedeo je i prodao milion i po tona rude u 2019. godini.

Region

Izvor: B92

Subota, 14.12.2019.

10:00

Već 920 dana bez povrede na radu: Kompanija iz komšiluka proslavila 15. rođendan
Foto: Depositphotos, zateev

Direktor rudnika Mladen Jelača izjavio je da je rudnik u Omarskoj, i pored svih problema na svetskom tržištu, uspeo da proizvede i proda oko milion i po tona koncentrata železne rude i realizuje šest miliona KM investicija u poboljšanje operativnog segmenta rada.

"Za iduću godinu planiramo da proizvedemo 1,55 miliona tona, što će svakako zavisiti od tržišnih uslova. Ako postoji čvrsta namera svih strana, rudarstvo u Prijedoru ima dobru budućnost", rekao je Jelača na svečanom godišnjem prijemu za goste i poslovne partnere povodom Dana rudara i jubileja 15 godina postojanja i rada ove kompanije u Prijedoru.

On je naglasio da je od 2004. godine "Arselor Mital Prijedor" proizveo oko 24 miliona tona koncentrata željezne rude i uklonio više od 130 miliona tona otpada, uložio više od 120 miliona KM u pokretanje proizvodnje na površinskom kopu Jezero i otvaranje površinskog kopa Buvač, nabavku opreme i mehanizacije, kao i u infrastrukturne projekte, prenosi Capital.

"Po osnovu plata i poreza isplatili smo oko 285 miliona KM, a prema dobavljačima i poslovnim partnerima više od 1,1 milijardu KM. Investirali smo više od četiri miliona KM kroz više od 420 projekata u lokalnoj zajednici u raznim oblastima. Radimo već 920 dana bez povrede na radu sa oko 800 zaposlenih", dodao je Jelača.

Obeležavanje Dana rudara i 15 godina rada rudnika "Arselor Mital Prijedor" počelo je dvodnevnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi, a nastavljeno planinarskim maršom "Rudarska transverzala".

Služen je parastos za poginule i umrle radnike i uručeni su satovi radnicima koji su navršili 20 godina staža.

Za sutra je predviđeno tradicionalno rudarsko veče, za utorak 17. decembar rudarske sportske igre, a program se završava 27. decembra dodelom novogodišnjih paketića djeci radnika.

U bivšoj Jugoslaviji Dan rudara bio je 21. decembar, a od osnivanja Republike Srpske Dan rudara je Sveta Varvara, zaštitnica rudara, koja se slavi 17. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: