Danak iseljavanju: Uvoze 60.000, prvi put i medicinske sestre

Do kraja ovog meseca hrvatska vlada će utvrditi godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca u 2019. na kojoj bi trebalo d ase nađe čak 63 600 radnika

Region

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

08:40

Danak iseljavanju: Uvoze 60.000, prvi put i medicinske sestre
Foto: Thinkstock

Prvi put Hrvatska će uvesti i 200 stalnih medicinskih sestara ili tehničara, ali ipak najviše nedostaje radnika u građevinskom i turističkom sektoru.

Rikardo Heski, izvršni direktor Jadranka hotela kaže da Jadranka hoteli stavljaju naglasak na internu edukaciju radnika, čime ih stimulišu da dolaze kod njih i da gledaju na dugoročnu saradnju, što je u interesu obema stranama, navodi HRT.

"Karijera u turizmu nudi brojne mogućnosti i nudi vam da svoja znanja jako dobro plasirate na tržištu rada“, govori Heski.

"Osim što nastojimo osigurati najkvalitetnije uslove za naše radnike, nastojimo im osigurati i dodatne beneficije, te ih nagrađujemo za vernost“, naglašava Hesky i dodaje kako imaju najviše radnika iz Slavonije, a od stranaca iz BIH, Srbije i Makedonije."

"Ova kvota za zapošljavanje stranaca u 2019. godini je znatno veća nego u prošloj godini, ali smatramo da odgovara realnim potrebama na tržištu rada“, napominje Davorko Buškulić-Lemić iz Uprave za tržište rada i zapošljavanje i naglašava da "Hrvatska ima na zavodu za zapošljavanje 147.000nezaposlenih i cilj nam je da aktiviramo domaću radnu snagu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: