Region

Sreda, 30.11.2016.

16:41

Makedonija u problemu: Gde su investitori?

U Makedoniji je u septembru pao nivo stranih direktnih investicija za 22,6 miliona evra, objavila je Narodna banka Makedonije.

Izvor: Beta

Makedonija u problemu: Gde su investitori?
Foto: Thinkstock

Septembar je drugi mesec u ovoj godini u kojem su strane investicije imale negativni saldo, a prvi put se to desilo u junu, kada je takozvani odliv bio oko sedam miliona evra.

U prva tri kvartala Makedonija je imala ukupne strane direktne investicije od 199 miliona evra, a najviše je ušlo iz Turske i Nemačke, po 23 miliona evra.

Najveći negativni saldo u prvih devet meseci je registrovan s Bermudima, gde se iz Makedonije "odlilo" 8,5 miliona evra.

U matične zemlje kompanija najviše novca je otišlo iz industrije prehrane, pića i duvana.

Makedonija je prethodnu godinu završila sa ukupno 216 miliona evra direktnih stranih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: