"Biću tamo gde treba da se pomogne"

Obnova puta od Krupnja do Korenite koji je u prošlogodišnjim poplavama bio jedan od najteže oštećenih putnih pravaca u zemlji, biće potpuno završena u junu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2015.

12:57

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je nakon obilaska radova na toj deonici novinarima rekla da su i manji putevi važni za bolji život građana.

Deonica Krupanj-Korenita je deo puta ka Loznici i oštećen je u maju, a radovi se finasiraju bespovratnim sredstvima Evropske unije u iznosu od 4,5 miliona evra.

"Ovo je vitalan put (Krupanj-Korenita) od 11,5 kilometara i sada me uveravaju da će biti završen u junu 2015", rekla je Mihajlović, dodajući da radove izvodi domaća firma "Unogradnja".

Istakla je da je njen zadatak kao resornog ministra da proprati dinamiku radova na putnoj mreži i gde god može, da ubrza rešavanje problema.

"Ja ću biti u svakom delu Srbije gde treba da se popravi, radi i pomogne, bez obzira da li je neki put dugačak ili kratak i da li je reč o velikom ili malom mostu - za građane koji tu žive, to mora da se rešava", poručila je Mihajlović.

V.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da je Korenita-Krupanj državni put i da će za njegovu obnovu biti utrošeno četiri miliona evra, dok će preostalih pola miliona evra biti upotrebljeno za saniranje klizišta van trase tog puta, kao i pojedinih prilaza ka kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: