Dodatni poslići nemačkih poslanika

Koliko nemački poslanici dodatno zarađuju pored svog posla u Bundestagu, aktuelno je pitanje koje uvek izaziva pažnju javnosti.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

08:18

Default images

Poslednji podaci pokazuju da demohrišćani dominiraju u zaradama i da je najviše, skoro milion evra, zaradio zamenk šefa bavarske Hrišćansko-socijalne unije, advokat Peter Gauvajler.

Na drugom mestu je, Albert Štegeman iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU), kancelara Angele Merkel, koji se bavi poljoprivredom i koji je zaradio 578.500 evra, a na trećem je Štefan Harbart (CDU) sa zarađenih oko 550. 000 evra.

Ovo su podaci koliko su od oktobra prošle godine dodatno zaradili nemački poslanici, a na listi od 15 sa "top" zaradama, dominiraju političari iz redova demohrišćana.

Na devetom mestu se našao jedan socijaldemokrata-bivši "izazivač" Merkelove i neuspešni kancelarski kandidat Socijaldemokratske partije Per Štajnbrik, o čjim se honorarima raspravljalo i prošle godine, u sezoni predizborne kampanje.

Štajnbrik je dodatno zaradio oko 159.000 evra, pre svega, od predavanja i kao član nadzornih i drugih odbora firmi ili fondacija, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: