"Hoćemo tržišnu cenu - svima isto"

Malinari iz zapadne Srbije u sredu će početi protest jer nije postignut dogovor proizvođača maline i hladnjačara o izjednačavanju cene ovog voća u celoj zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:18

Default images

Predsednik arljskog udruženja "Vilamet" Dragan Bogdanović kaže da će "Savez srpske maline" i ostala udruženja malinara 30. jula održati jednočasovni protest upozorenja u svim gradovima zapadne Srbije sa početkom u pet do dvanaest.

"To ćemo učiniti jer je cena maline niska na našem području. Otkupljivači su ovo voće u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu plaćali od 190 do 230 dinara, a nama 150 dinara, što je narušavanje tržišne ekonomije", rekao je Bogdanović.

Oni će, kako je istakao, zahtevati dugoročno rešenje problema sa kojima se suočava malinarstvo u smislu izvesnosti proizvodnje ove kulture, od koje, prema njegovim rečima, živi ceo region.

Bogdanović je dodao da će se na protestima zakazanim za sredu doneti odluka o njihovoj eventualnoj radikalizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: