Tadić: Da ne bude da džabe krečimo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da podržava decentralizaciju i regionaliziju naše zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2011.

18:38

Default images

On je, ipak, dodao da zakon koji se odnosi na to pitanje treba da bude usaglašen sa ekonomskim potencijalima zemlje.

"Pre dve godine sam rekao da je decentralizacija i regionalizacija najvažniji politički zadatak naše zemlje, ali, istovremeno, to ne sme da znači i ukidanje finansijskog poretka u Srbiji", istakao je Tadić.

On je, povodom Predloga zakona o decentralizaciji, koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, rekao da postoje argumenti i za i protiv tog zakona.

Prema njegovim rečima, potrebno je napraviti ekonomsku računicu da li je moguća decentralizacija po tom modelu.

Predsednik Srbiji je rekao i da prenos imovine lokalnim samoupravama predstavlja jedan korak u tom procesu, ali da je bitno i da one budu osposobljene da upravljaju sredstvima koje će dobiti iz poreskih izdvajanja.

"Ostvariti više procenata na sledećim izborima, a da pri tom srušimo finansijski poredak u zemlji - ja ne znam zašto smo onda krečili", metaforično je rekao predsednik Srbije.

Tadić je poručio da političari u Srbiji moraju da budu odgovorni i da ne izlaze u javnost samo sa lepim željama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: