Pitić:Sosijete nastavlja aktivnosti

Predsednik UO Sosijete Ženeral (Societe Generale) banke u Srbiji Goran Pitić kaže da će banka nastaviti planirane aktivnosti.

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2008.

08:45

Default images

Pitić je u pisanoj izjavio dostavljenoj međima naveo da će te aktivnosti biti usmerene na dalji razvoj banke i održanje nivoa profesionalnosti i kvaliteta usluga.

Kako je naveo, Sosijete ženeral banka je poslovanjem u svetu u 2007. godini ostvarila pozitivan rezultat od 5,5 milijardi evra.

Zloupotrebom od 4,9 milijardi evra, koja je učinjena prošle nedelje taj rezultat je smanjen na 700 miliona evra, dodaje Pitić.

On je podsetio da je prošle nedelje ostvarena dokapitalizacija banke od 5,5 milijardi evra, čime su stvoreni uslovi za nastavak prosperitetnog razvoja banke.

Stambeni krediti za neuknjižene objekte

Sosijete ženeral banka je saopštila je da svojim klijentima nudi stambene kredite i za neuknjižene objekte uz subvenciju države i iz sredstava banke.

Klijenti Sosijete ženeral banke imaju mogućnost da se opredele za kredit sa promenljivom ili sa fiksnom kamatom na koju ne utiče rast referntne kamatne stope u zoni evra - euribora-a, navodi se u saopštenju.

Efektivna kamatna stopa u modelu sa nepromenljivom kamatom je od 6,5 odsto, odnosno euribor plus 1,5 odsto, ukoliko se klijent odluči za kredit sa promenljivom kamatom.

Period otplate za kredite iz sredstava banke je od pet do 25 godina, a subvencionisani krediti za kupovinu neuknjižene nekretnine mogu da se otplaćuju i 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: