Srbija kupuje oružje od Izraela: "Neće biti mala isporuka"

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da Srbija planira da kupuje oružje od Izraela u intervjuu za "Džeruzalem post".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

10:22

Srbija kupuje oružje od Izraela:
Foto: Epa, Koca Sulejmanovic

Govoreći za taj list na marginama konferencije Američko-izraelskog saveta za javne poslove (AIPAC) u Vašingtonu, kazao je i da će Srbija otvoriti diplomatsko predstavništvo i predstavništvo Privredne komore u prestonici Izraela i istakao da će se Srbija uvek potruditi da uskladi svoje interese sa Izraelom.

Odgovarajući na pitanje o antiizraelskoj kampanji bojkota, izolacije i sankcija (BDS) u Zapadnoj Evropi, Vučić je rekao da kada Srbija kupi oružje od Izraela to "neće biti mala isporuka".

Vučić je takođe istakao da Srbija "nije plodno tlo za antisemitske poruke".

Govoreći o izraelsko-palestinskom teritorijalnom sporu, Vučić je u intervjuu rekao da od Palestinaca i Izraelaca zavisi postizanje rešenje. On je pozdravio inicijativu predsednika Trampa za rešenje spora, navodi list.

"Džeruzalem post" piše i da je Srbija bila prva zemlja koja je usvojila Zakon o restituciji jevrejske imovine zaplenjene tokom Holokausta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: