Prohibicija u delu Srbije: Zabranjena prodaja alkohola posle 21 čas, kazne paprene

Skupština Novog Pazara usvojila je na poslednjoj sednici odluku o zabrani trgovinskim radnjama da posle 21 sata prodaju alkoholna pića.

Izvor: B92

Petak, 12.07.2019.

13:27

Prohibicija u delu Srbije: Zabranjena prodaja alkohola posle 21 čas, kazne paprene
Foto: Depositphotos/draghicich

Osim toga zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava i druge robe koja može uticati na remećenje javnog reda i mira.

U Odluci, u koju je radio Sto plus imao uvid, navodi se da će se za kršenje te odredbe pravno lice kazniti sa 60.000 dinara, a odgovorno sa 10.000 dinara.

Ukoliko je alkohol prodao preduzetnik, kazniće se sa 30.000 dinara.

Pored toga, tim dokumentom propisana su i radna vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Novog Pazara, u zavisnosti od toga da li se u njima služi alkohol, da li se nalaze u stambenim zgradama i emituju li muziku.

Maksimalno radno vreme za objekte u kojima se služi hrana i alkohol, a ne nalaze se u stambenim zgradama, radnim danima je od sedam sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Izuzetak su barovi, noćni barovi i disko barovi koji mogu raditi od 20 sati do dva sata posle ponoći.

Objekti koji služe hranu, a ne i alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non-stop.

Kafići, barovi i restorani koji se nalaze u stambenim zgradama, a služe alkoholna pića, mogu raditi od šest sati ujutru do ponoći svakog dana osim petka i subote kada im je dozvoljen rad do jednog sata posle ponoći.

Ugostiteljski objekti bez alkohola mogu raditi non-stop.

Međutim, ograničenje za sve lokale u stambenim zgradama, a koji emituju muziku, jeste da mogu raditi do ponoći svim danima, osim petka i subote kada moraju biti zatvoreni sat vremena posle ponoći.

Za sve ugostiteljske objekte propisano je da moraju raditi bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini, a u smislu zabrane emitovanja preglasne muzike, isparenja ili nadražujućih mirisa, kao i vike.

Za kršenje tih pravila propisane su novčane kazne od 150.000 dinara za pravna lica, 75.000 za preduzetnike, a 25.000 za odgovorna lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: