Automobili

Sreda, 04.02.2015.

14:26

Kia Picanto za 2015.

Kia Motors će 3. marta na ženevskom auto-salonu predstaviti unapređenu verziju svog malog gradskog automobila - modela Picanto.

Izvor: B92

Default images

Restilizacija je obuhvatila branike i masku hladnjaka, a kupcima će na raspolaganju biti brojni noviteti, među kojima su nove 14 inčne aluminijumske felne i sportski paket.

U ponudi će i dalje biti modeli sa 3 i 5 vrata, a promene u kabini uključuju novi audio uređaj, ukrasni hromirani okvir na instrumentima i nove dezene presvlaka.
Kia je saopštila da će od jeseni 2015. u Picantu se po prvi put ponuditi i multimedijalni sistem sa 7 inčnim ekranom, a kupci će moći da naruče tempomat i limiter brzine.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja. Sportski crveni paket podrazumeva crno-crvenu kombinaciju presvlaka sedišta od eko kože i tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja.

Žuti paket uključuje sedišta od eko kože crne boje, sa žutim šavovima, kao i komandnu tablu i volan svetlo žute boje. Najprestižniji će biti takozvani smeđi paket, kod koga su presvlake izrađene od kvalitetnijih materijala smeđe boje, sa tapacirungom vrata u istoj nijansi i crnom kontrolnom tablom.
Kia Picanto za 2015. ima u ponudi i veće kočnice, koje skraćuju zaustavni put. Kao opcija, na raspolaganju su novi kočioni diskovi promera 252 milimetara (ranije 241 mm).

Zahvaljujući novim kočnicama, automobil se pri brzini od 100 km/h zaustavlja za 37 metara, što je 2 metra manje nego kod prethodnika.

Kada je reč o motorima, postojeći trocilindrični 1.0 litarski MPI sa 69 ks unapređen je kako bi ispunio norme Euro 6 standarda.
Sa 51.102 prodata primerka u 2014. godini, Picanto, koji se proizvodi u fabrici Seosan u Južnoj Koreji, bio je jedan od najprodavanijih Kijinih modela u Evropi.

Poboljšani model na evropsko tržište stiže krajem marta, kada će biti poznata i njegova cena, a kao i svi ostali Kia modeli prodavaće se uz garanciju od 7 godina (ili do 150.000 pređenih km).

Vozili smo: KIA Picanto 1.0 EX City

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: