Mazda3 MPS imaće preko 300 ks

Otkako je predstavljena najnovija generacija Mazde3, u medijima se spekuliše o sportskoj MPS verziji. Prema najnovijim informacijama, ovaj model trebalo bi stigne u prodajne salone u drugoj polovini 2016. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

13:03

Default images

Prema saznanjima sajta Automotive News, nova Mazda3 MPS biće pogonjena 2.5 litarskim Skyactiv turbo-benzincem koji će proizvoditi više od 300 ks.

Isti izvor navodi da je u opticaju pogon na sva četiri točka, što bi doprinelo da ovaj automobil bude ozbiljan takmac sličnim modelima na tržištu.
Foto: http://designrm.wordpress.com/
S obzirom da je za 2016. planiran prvi blaži redizajn standardne Mazde3, i MPS verzija imaće stilske elemente preuzete sa restilizovanog modela.

U odnosu na standardnu "trojku", MPS će kao i obično razlikovati po specifičnoj maski hladnjaka i drugačijem branicima, felnama, kao i po specijalnim aerodinamičkim dodacima.

Dok se nova Mazda3 MPS ne pojavi na tržištu, na fotografijama možete pogledati kako su njen izgled predstavili na sajtu designrm.wordpress.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: