Novi Alfa Romeo Spider možda i bez saradnje sa Mazdom?

Nedavno se pojavila informacija da je saradnja Mazde i FIAT-a na razvoju modela MX-5 i Alfa Romeo Spider dovedena u pitanje. Ipak, ljubitelji Alfinog sportskog kabrioleta neće ostati uskraćeni za ovaj automobil, jer bi, kako piše Auto Bild, Alfa Romeo mogao samostalno da nastavi rad na tom modelu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2014.

10:24

Default images

Mazda i FIAT najavili su još 2012. saradnju na proizvodnji dva srodna sportska modela sa otvorenim krovom, koji će se proizvoditi pod amblemima marki Alfa Romeo i Mazda.

Prvobitno je planirano da se oba modela izrađuju u Japanu, a da će svaki od proizvođača ugrađivati sopstvenu pogonsku jedinicu.

Dogovor dva proizvođača doveden je u pitanje početkom marta zahvaljujući insistiranju izvršnog direktora FIAT-a, Serđa Markionea, da se sve buduće Alfe moraju izrađivati u Italiji. Zbog toga bi Alfa Romeo mogao da proizvodi novi Spider isključivo u okviru FIAT grupacije.

Automobil bi u tom slučaju bio postavljen na novu univerzalnu Alfinu platformu sa zadnjim pogonom, koja će se u budućnosti koristiti i za druge modele tog proizvođača.

Bez obzira kakva će biti konačna odluka rukovodstva FIAT-a u pogledu razvoja Alfinog roudstera, za sada je planirano da Spider stigne u prodajne salone2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: