Automobili

Utorak, 09.04.2013.

14:09

Maserati Ghibli

Maserati je objavio prve fotografije i tehničke detalje nove luksuzne limuzine, modela Ghibli.

Izvor: B92

Default images

Ghibli je zamišljen kao manja verzija modela Quattroporte, čija je najnovija generacija imala premijeru početkom 2013. godine.

Iako nova Maseratijeva limuzina sa 4 vrata svojom siluetom podseća na Quattroporte, osim po dimenzijama, dva modela razlikuju se i u stilskim detaljima.
Najveća razlika je u dizajnu prednjeg i zadnjeg dela automobila. Ghibli ima naglašenije farove i istaknutiju masku hladnjaka, što ovom automobilu daje sportskiji i dinamičniji izgled. U odnosu na Quattroporte, donji deo branika i široki otvor za vazduh imaju jednostavniji oblik.

Različita su i stop svetla, kao i oblik izduvnih cevi (kod Ghiblija su one okrugle, a kod Quattroportea trapezoidne), a Ghibli ima i uprošćeniji dizajn poklopca prtljažnika.
Preliminarne informaciji o pogonskim agregatima govore da će u ponudi biti dve verzije 3.0 litarskog V6 turbo-benzinca, a prvi put u istoriji Maseratija jedan automobil ove marke biće pogonjen dizel motorom, i to takođe trolitarskom V6 turbo jedinicom.

Sva tri motora biće povezana sa osmobrzinskim automatskim menjačem, dok će se snaga standardno prenositi na zadnje točkove. Ko opcija, biće dostupan i Q4 pogon na sva 4 točka.
Više tehničkih detalja o motorima i preformansama automobila možemo očekivati nakon zvanične premijere modela Ghibli, koja je zakazana za sajam automobila u Šangaju, od 21-29. aprila 2013. godine.

U Maseratiju kažu da će Ghibli biti važan model u ostvarivanju dugoročnog cilja tog proizvođača, a to je da njegova godišnja prodaja dostigne 50.000 automobila.

Pročitajte o novoj generaciji modela Maserati Quattroporte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: