Automobili

Ponedeljak, 19.09.2011.

12:39

Honda Civic za Evropu

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu lansirana je nova generacija Honde Civic za evropsko tržište.

Izvor: B92

Default images

Razvijena specijalno za evropsko tržište, nova Honda Civic biće ponuđena u hatchback varijanti sa 5 vrata, a u prodajnim salonima u Srbiji biće dostupna početkom 2012. godine.

"Sve komponente redizajnirane su uz poseban fokus na vožnju i upravljanje, redukciju CO2 emisije, kvalitet unutrašnjosti, ali uz zadržavanje najvećeg prtljažnog prostora i prostora kabine u klasi kao i fleksibilnosti i praktičnosti po kojoj je prethodna generacija prepoznatljiva", kažu iz ove kompanije.
Novi Civic za 10 mm je niži i za 20 mm širi od prethodnog modela. Takođe, prtljažni prostor je veći, kao i enterijer, navode iz Honde.

Što se tiče motora, novi Civic moći će da se kupi sa 1,8-litarskim benzinskim motorom koji isporučuje 142 KS i, kako kažu iz kompanije, za 10 odsto smanjuje emisiju CO2, ili sa 2,2-litarskim dizel motorom (150 KS) koji "redukuje emisije štetnih gasova za 20 odsto" ili sa 1,4-litarskim benzinskim koji proizvodi 100 KS.
U planu je lansiranje verzije sa još ekonomičnijim i ekološki nastrojenijim motorom dizel motorom.

Deveta generacija Civica proizvodiće se u Hondinom fabrici Swindon u Velikoj Britaniji.

Fotografije - Nemanja Pantelić

Pratite naš specijal Sajam automobila u Frankfurtu 2011

Više fotografija sa Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: