Automobili

Sreda, 03.03.2010.

09:11

Toyota Prius za "Očistimo Srbiju"

Toyota Srbija je svečano uručila vozilo Toyota Prius na korišćenje akciji “Očistimo Srbiju” koju organizuje i sprovodi Ministrarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Izvor: B92

Default images

Ministru životne sredine i prostornog planiranja, Oliveru Duliću, Toyotu Prius svečano je uručio Shoji Kimura, predsednik Toyota Adria grupe.

Tim povodom gospodin Shoji Kimura izjavio je: “Velika nam je čast da budemo deo ovakve akcije. Toyota Prius je pionir u hibridnoj tehnologiji, čije su ekološke karakteristike poznate i priznate širom sveta. Drago nam je da je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja u Srbiji krenulo u pravcu podizanja svesti o zaštiti životne sredine i verujemo da će Prius preneti pravu poruku i doprineti većoj brizi za životnu sredinu u Srbiji.”

Primajući vozilo Toyota Prius, ministar Oliver Dulić izjavio je: “Naša zemlja je prva u regionu koja je prepoznala značaj i pružila podršku automobilskoj industriji koja prozvodi ekološki prihvatljiva vozila. U narednom periodu planiramo da izdvojimo značajnu subvenciju za kupovinu hibridnih vozila, zatim carinske olakšice prilikom kupovine kao i mogućnost besplatnog parkinga ovih vozila koja je izvesna u nekoliko gradova u Srbiji.”

Vozilo Toyota Prius biće korišćeno za potrebe akcije "Očistimo Srbiju" koja se sprovodi u čitavoj zemlji.

Treću generaciju prvog masovno proizvođenog hibridnog vozila u svetu, Toyote Prius, karakteriše potrošnja od samo 3,9 l/100 km i emisija ugljen-dioksida od 89 gr/km.

Toyota Prius je jedini pravi hibrid sa mogućnošću vožnje samo na elektro pogon.

U gradskim uslovima i u vožnji pri manjim brzinama, Toyota Prius ne troši gorivo i ne ispušta štetne gasove.

Preko 1,2 miliona Priusa je prodato širom sveta.

Pročitajte više o modelu Toyota Prius III

Saznajte više o subvencionisanju hibridnih vozila u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: