Tata predstavila model za 1740 evra

Indijska kompanija Tata Motors na 9. salonu automobila u Nju Delhiju zvanično je promovisala svoj novi ultrajeftini model nazvan Nano.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

14:00

Default images

Model Tata Nano u Indiji će u osnovnoj verziji koštati svega 2550 američkih dolara, odnosno oko 1740 evra!

Novi „mališan“ iz Tate isporučuje 30 KS iz 0,624 l zapremine. Maksimalna brzina modela Nano iznosi 96 km/h, menjač je četvorostepeni manuelni, kočnice su u vidu diskova napred i doboša nazad dok je unutrašnjost modela Nano predviđena za četiri odrasle osobe.
Servo upravljača nema, a instrumentacija je izuzetno siromašna - što se može i očekivati od automobila sa tako niskom cenom.

Predsednik kompanije Ratan Tata tvrdi da će automobil biti prilagođen strogim standardima očuvanja životne sredine i da će poštovati neophodne bezbedonosne standarde.
Tata motors planira da u početku proizvodi između 250.000 i 500.000 super-jeftinih automobila godišnje. Osnovni model prodavaće se po pomenutoj, veoma niskoj, ceni, ali u ponudi će se naći i dva skuplja modela sa dodatnom opremom, saopštila je kompanija.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: