Automobili

Petak, 17.02.2023.

12:02

Mercedes u Rumuniji gradi fabriku motora za električna vozila

Fabrika će biti izgrađena u Sebešu, u centralnoj Rumuniji, a trebalo bi da bude završena do 2024.

Izvor: Izvor: Tanjug

Mercedes u Rumuniji gradi fabriku motora za električna vozila
Foto: Mercedes promo (ilustracija)

Kompanija Mercedes-Benz počela je u Rumuniji izgradnju fabrike za izradu motora za električna vozila, vredne 135 miliona evra.

Fabrika će biti izgrađena u Sebešu, u centralnoj Rumuniji, a trebalo bi da bude završena do 2024. godine, prenosi Romenija insajder.

U njoj će lokalne podružnice Mercedes-Benza, Star Assembly i Star Transmission, proizvoditi električne motore za novu liniju baterijskih električnih automobila.

Kako se navodi, Mercedes grupa je već uložila skoro 600 miliona evra u proizvodne kapacitete, posebno u fabriku menjača u Sebešu.

Tako se osmostepeni automatski menjači sa dvostrukim kvačilom, kao i devetostepeni menjači za Mercedes-Benz, sklapaju u Star Assembly, a Daimler grupa preko svoje dve podružnice u Rumuniji, Star Transmission Cugir i Star Assembly Sebes, ima više od 3.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: