Rusi pronašli zamenu za Škodu i Volkswagen: Voziće iranske automobile

Privatni dileri počeli su prodaju limuzine Khodro Tara u Rusiji.

Automobili

Izvor:

Petak, 02.12.2022.

11:10

Rusi pronašli zamenu za Škodu i Volkswagen: Voziće iranske automobile
Foto: Khodro promo

Ranije je objavljeno da će iranski brend zvanično ući na rusko tržište u prvom kvartalu 2023. Iran Khodro Tara limuzina je opremljena 1.6-litarskim benzinskim motorom sa 113 KS i automatskim menjačem, dok je pogon na prednje točkove.

Osnovna oprema modela uključuje vazdušne jastuke za vozača i suvozača, tempomat, klima-uređaj, zadnje parking senzore, multimedijalni sistem, alu felne, piše Autostat.ru.

Iranska limuzina Iran Khodro Tara je konvertovana verzija modela Peugeot 301. Dužina automobila je 4519 mm, širina 1953 mm, a visina 1466 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 640 litara.

Prema rečima Denisa Migala, generalnog direktora kompanije Fresh Auto , zbog optimalne cene, automobili marke Iran Khodro mogu zameniti ne samo evropske modele koji se više ne isporučuju na rusko tržište (Škoda Rapid, Volkswagen Polo), već i potisnuti korejske automobile kao što su Hyundai Solaris i Kia Rio u sedan verzijama.

Andrej Olkhovski, generalni direktor grupe kompanija Avtodom, kaže da će oni postati i očigledan konkurent domaćem AvtoVAZ-u koji proizvodi Lade, i po ceni i po karakteristikama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: