Automobili

Četvrtak, 24.02.2022.

09:30

Fiat postaje potpuno električan

U Stellantisovom finansijskom izveštaju se navodi i da brend Fiat od 2027. godine postaje potpuno električan u Evropi.

Izvor: B92

Fiat postaje potpuno električan
Photo: Fiat

Kao deo te strategije, ponuda italijanske marke će biti obogaćena još jednim, trenutno nepoznatim električnim modelom u 2022. ili 2023, piše Autoblog.

Finansijski izveštaj ne nudi nikakve druge detalje o Stellantisovim budućim planovima za brend Fiat.

Kompanija navodi da je 500e u 2021. bio najprodavaniji EV u A-segmentu, koji su uglavnom mali gradski automobili, u 12 zemalja širom sveta. Globalna prodaja za mali EV je iznosila oko 44.000 jedinica.

Još prošle godine je šef Fijata Olivier Francois govorio o planovima za budućnost brenda. „Istražujemo teritoriju održive mobilnosti za sve: ovo je naš najveći projekat. Između 2025. i 2030. naša linija proizvoda će postepeno postati samo električna. Ovo će biti radikalna promena za Fiat“, rekao je Francois.

Da bi se povećana elektrifikacija i desila, Stellantis će uložiti preko 35 milijardi dolara do 2025. godine u elektrifikaciju. Deo novca će transformisati fabriku Mirafiori u Torinu, Italija, u proizvodni centar električnih vozila. Proizvođač automobila takođe ulaže novac na lokaciju u Termoliju za proizvodnju litijum-jonskih baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: