Jednostavno rešenje: Električne automobile ćemo puniti na stubovima javne rasvete

Čak 60% vozača električnih automobila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži gde bi mogli da pune svoje vozilo.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Nedelja, 05.09.2021.

09:26

Jednostavno rešenje: Električne automobile ćemo puniti na stubovima javne rasvete
Foto: Ubitricity

Broj električnih automobila raste, a u budućnosti će ekspanzija biti još veća. Mesta za punjenje su ograničena, a uprkos očekivanom širenju mreže punjača, prostori u gradovima su limitirani.

Tu uskače Ubitricity, kompanija koju je nedavno kupio naftni gigant Shell.

Istraživanje je pokazalo da čak do 60% vozača električnih vozila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži i zato zavisi od mreže javnih punjača.

Ubitricity je počeo da instalira svoje punjače na stubove javne rasvete i u Velikoj Britaniji ih ima već 2.700, a sad se šire i u Nemačkoj.

Montaža punjača traje manje od 60 minuta, bez zemljanih radova.

Snaga punjenja nije spektakularna i iznosi 5,8 kW, ali je i to dovoljno ako vam je ulični lampion u blizini ili ste otišli na poslovni sastanak koji traje sat vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: