Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5 FOTO

BMW je za potrebe kineskog tržišta predstavio Seriju 5 sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, BMW

Ponedeljak, 21.09.2020.

14:00

Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5 FOTO
Foto: BMW promo

Produžena "petica" je potpuno u skladu sa dugogodišnjom tradicijom nemačkih premijum proizvođača, ali i drugih stranih auto-kompanija, da kupcima u Kini nude nešto duže verzije svojih limuzina u odnosu na standardne modele koje prodaju na ostalim svetskim tržištima.

BMW Serije 5 za kinesko tržište ima za 130 mm duže međuosovinsko rastojanje od regularnog modela koja se prodaje u Evropi.

To znači da rastojanje između osovina ovog automobila iznosi čak 3.105 mm, čime se značajno povećava razmak između prednjih i zadnjih sedišta.
Foto: BMW promo
Što se tiče pogona ovog modela, BMW je objavio da će na kineskom tržištu ponuditi 535Le plug-in hibridnu verziju. Osnovu pogonskog sistema čini 4-cilindarski 2.0 turbo-bernzinac sa 292 KS, kome pomaže elektromotor za sada nepoznatih specifikacija.

Nije poznato koje će još pogonske opcije BMW prodavati u Kini, ali očekuje se da to budu benzinci 525Li i 530Li.

Nemački proizvođač neće se odreći ni regularne "petice" koja će u KIni biti dostupna u varijantama 525i, 530i M i 540i M.

BMW Serije 5 sa produženim međuosovinskim rastojanje imaće zvaničlnu premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Pekingu koji, nakon aprilskog odlaganja zbog pandemije, treba da počne 26. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: