VW plaća odštetu u vrednosti od 830 miliona evra

Dieselgate skandal nastavlja da potresa Nemačku.

Automobili

Izvor: SN

Subota, 29.02.2020.

10:00

VW plaća odštetu u vrednosti od 830 miliona evra
Photo by Sean Gallup/Getty Images

Udruženje potrošača Nemačke i Volkswagen su došli do dogovora i ovaj proizvođač će morati zbog "prljavih dizel automobila" morati da kupcima isplati štetu u vrednosti od 830 miliona evra.

Što znači da će preko 260.000 ljudi biti kompenzovano, a "paketi" će biti od 1.350 evra do 6.858 evra, što je kako udruženje potrošača kaže oko 15 procenata od originalne cene.

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, može da odbije ovo i da ode na sut u sopstvenoj režiji, pošto je ovo ipak bilo brzo i sigurno rešenje.

Oni svoju odluku moraju da donesu do 20. aprila 2020. godine, ali u svakom momentu mogu da kontaktiraju svog advokata i te troškove će pokriti Volkswagen, ali ne više od 190 evra i to samo ukoliko kupac odluči da prihvati nagodbu.

Paket kompenzacije odnosi se na nemačke stanovnike koji su kupili Volkswagen automobile sa dizel motorom najkasnije 31. decembra 2015. godine i oni će od Volkswagena dobiti pismo u kom će sve biti objašnjeno, kao i PIN kod kojim će dobiti posebne informacije o paketu, na vebsajtu kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: