Prvi pogled u Kia XCeed otkriva digitalnu instrument tablu

Kia nastavlja seriju tizera uoči premijere svog kompaktnog “kros” hečbeka.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

11:30

Prvi pogled u Kia XCeed otkriva digitalnu instrument tablu
Foto: Kia promo

Na najnovijoj fotografiji prikazan je detalj iz kokpita modela XCeed – potpuno digitalna instrument tabla. Umesto konvencionalnih, analognih instrument satova, ispred vozača se nalazi 12,3-inčni ekran, kao u Kia modelima više klase, poput luksuzne limuzine K900 ili velikog SUV-a Telluride.

Proizvođač ističe visoku rezoluciju ovog displeja od 1920x720 piksela, koja omogućava izuzetan grafički prikaz sadržaja. Vozač će moći izabere jedan od ponuđenih predefinisanih prikaza ekrana, a na priloženoj fotografiji vide se brzinomer i obrtomer – oba instrumenta sadrže i analogni i digitalni grafički prikaz, dok je polje između njih rezervisano za podatke sa putnog računara. U levom donjem uglu je pokazivač nivoa goriva, a u desnom indikator temperature rashladne tečnosti u motoru.

Osim toga, u jednom od programiranih modova moguće je preko celog ekrana prikazati navigaciju. Fotografija takođe otkriva da će vozač imati mogućnost odabira jednog od dva režima vožnje – Normal i Sport.

Kia XCeed bazirana je na regularnoj verziji kompaktnog hečbeka Ceed poslednje generacije, a svetska premijera novog modela zakazana je za 26. jun.
Kia XCeed - tizer (Foto: Kia promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: