Novi Mazdin SUV iz svih uglova FOTO

Na tek završenom auto-salonu u Ženevi, japanski proizvođač predstavio je potpuno novi SUV model sa oznakom CX-30.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

16:15

Novi Mazdin SUV iz svih uglova FOTO

Jedna od zapaženijih ovogodišnjih ženevski premijera bila je Mazda CX-30.

Reč je o vozilu koje pripada krosover/SUV segmentu, sve popularnijem u Evropi, i koje je pozicionirano između dva postojeća SUV modela, Mazde CX-3 i CX-5.

Automobil je oblikovan u skladu sa Mazdinim prepoznatljivim Kodo dizajnom, a enterijer stilski podseća na neke od najnovijih modela ove marke.
Kada je reč o dimenzijama, u japanskom proizvođaču kažu da CX-30 deli mehaničku platformu sa novom "trojkom".

Sa dužinom od 4.395 mm, širinom od 1.795 mm i međuosovinskom rastojanjem od 2.655 mm, Mazda CX-30 je značajno duža i šira od CX-3.

U odnosu na novu Mazdu3, odstojanje od tla veće je za 25 mm, a prtljažnik nudi sasvim pristojnih 430 litara korisne zapremine.
Za pogon je odabrana najnovija generacija Skyactiv jedinica, uključujući i inovativni benzinac Skyactiv-X.

Mazda na premijeri nije objavila specifikacije, ali očekuje se ista motorizacija kao kod "trojke", uključujući novi, turbo-punjeni 1.8 litarski Skyactiv-D sa 116 ks i 270 Nm.

Povodom svetske premijere Mazde CX-30, japanski proizvođač objavio je set promo fotografija ovog automobila, koje vam prenosimo u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: