Potpuno nova Corsa stiže do kraja godine FOTO

Nova generacija Opel Corse imaće istu mehaničku platformu kao novi Paugeot 208, koji se takođe očekuje u 2019.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

20:00

Potpuno nova Corsa stiže do kraja godine FOTO
Foto: CarPix/CarScoops

Kada je 2017. francuski auto gigant PSA kupio marke Opel i Vauxhall od General Motorsa (GM), razvoj nove Corse je prekinut s obzirom da je prvobitno planirano da ovaj automobil koristi GM mehaniku.

Rad na novoj generaciji Corse nastavljen je uz prelazak na CMP platformu francuskog proizvođača. Da je automobil u završnoj fazi razvoja, pokazuju fotografije pretprodukcijskog vozila koje je nedavno snimljeno sa “kamuflažom” tokom test vožnje po snegu.

Iako deli mehaniku sa novom 208-icom, Corsa F imaće prepoznatljive Opelove stilske detalje.
Foto: CarPix/CarScoops
Podsećamo, aktuelna Corsa koja je dostupna na tržištu nije potpuno nova generacija, s obzirom da je u velikoj meri zasnovana na Corsi D iz 2006.

Zbog toga je za Opel važno da se naslednik pojavi u prodaji što je pre moguće.

Corsa F najverovatnije će debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019, a u prodajne salone trebalo bi da stigne do kraja godine. Najavljena električna varijanta očekuje se 2020.
Foto: CarPix/CarScoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: