Redizajnirani Ford Edge stiže u Evropu

Posle evropske premijere koja je održana na ženevskom auto-salonu, restilizovani Edge u prodajne salone stiže sa motorima snage do 238 "konja".

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

11:00

Redizajnirani Ford Edge stiže u Evropu

Osveženi Ford Edge prodavaće se u paketima opreme Titanium, ST-Line i Vignale, a proizvođač navodi da je automobil opremljen unapređenim sistemima asistencije vozaču.

U vrhu ponude je verzija sa biturbo 2.0 EcoBlue dizelašem sa 4 cilindra koji isporučuje 230 ks. Motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću Fordovog inteligentnog 4x4 sistema.
Kupcma u Evropi osim ove verzije na raspolaganju su još dve opcije. Bazični 2.0 litarski EcoBlue sa pogonom na prednje točkove i takođe osmostepenim automatskim menjačem ima 150 ks.

Isti agregat dostupan je u varijanti sa 190 ks, manuelnim menjačem sa 6 brzina i pogonom na sva 4 točka.
Restilizovani Ford Edge, između ostalog, opremljen je adaptivnim tempomatom sa unapređenom Stop&Go funkcijom.

Sistem je u stanju da u uslovima kreni-stani vožnje u gradskoj gužvi automatski zaustavi vozilo ukoliko su automobili ispred njega stali, ali i da ponovo sam pokrene auto, pod uslovom da zadržavanje u mestu nije duže od 3 sekunde.

Adaptivni tempomat talkođe održava vozilo u sredini saobraćajne trake, a funkcioniše do brzine od 200 km/h.
Ford Edge je opremljen i sistemom za izbegavanje sudara sa vozilom koje je naglo usporilo ili se potpuno zaustavilo. Ova tehnologija koristi radar i kameru da detektuje takve automobile i obezbeđuje podršku vozaču prilikom manevra izbegavanja zaustavljenog ili sporog vozila.

Osveženi Edge stiže u Evropu sa Fordovim SYNC3 multimedijalnim sistemom, bežičnim punjačem smartfon uređaja, kao i opcionim B&O premijum audio sistemom sa 12 zvučnika. Među opcijama je i digitalna instrument tabla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: